Четвер, 2024-04-25, 5:04 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Балівський ліцей Слобожанської селищної ради

ISUO
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Освітні сайти
Корисні сайти

Головна » 2021 » Жовтень » 24 » ЩОДО ПОЧАТКУ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ (лист роз'яснення)
4:57 PM
ЩОДО ПОЧАТКУ ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ (лист роз'яснення)

Роз’яснення, щодо складної ситуації,

що склалась з початком опалювального сезону

 

Цей опалювальний сезон став  одним з найважчих для України. Не виключенням став і наш Балівський ліцей.

Третій місяць поспіль в Україні ціни на природний газ зростають. За цей період біржові котирування газу в Європі встановили декілька цінових рекордів та досягнули нового історичного максимуму. Український ринок газу інтегрували з європейським ринком, а ціни прив’язали до цін на європейських хабах.

Всі постачальники  природного газу  переглянули свої ціни, більшість з них взагалі не приходять на торги, оголошені замовниками, а хто і бере участь, то в подальшому відмовляється від укладення договорів. Такі ситуації відбуваються масово по всій країні. Це ж підтверджують тендери, які опубліковані в Prozorro. Очікувана вартість газу в них становить від 35 до 60грн/м3.

Балівський ліцей також став заручниками ситуації, яка склалась навколо ринку природного газу. Протягом вересня було проведено 2 відкритих торгів, на які не прийшов жоден постачальник (UA-2021-09-24-011199-b та UA-2021-09-08-006821-c).

Неминучим наслідком відсутності укладених договорів  на постачання природного газу стане зрив опалювального сезону, що приведе до пошкодження тепломереж, і найголовніше  негативно вплине на здоров’я дітей.  Крім цього, відновлення розморожених систем тепломереж потребуватиме значних бюджетних видатків.

30 вересня 2021 року  підписано  Меморандум між Кабінетом Міністрів, НАК «Нафтогаз» та громадами про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 р.р. Відповідно з Меморандумом, до кінця опалювального сезону 2021-2022 років тарифи на тепло та гарячу воду не зростатимуть. Ціна газу становитиме 13,66 грн/м3 (без ПДВ) – для бюджетних установ і постачальників тепла бюджетним установам. Продавати газ за визначеними цінами таким контрагентам має газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», що входить до групи «Нафтогаз».

Згідно алгоритму дії Меморандуму  закупівля природного газу  у ГК «Нафтогаз Трейдинг»  пропонується  відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі», а саме проведенням переговорної процедури  як винятку у разі: нагальної потреби у здійсненні закупівлі у разі виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення тендера.

12 жовтня відбулося засідання Експертної комісії ДСНС України з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій, на якому визнано факт надзвичайної ситуації, що виникла на території всіх областей та міста Києва у зв’язку з відсутністю постачання газу бюджетним установам  на осінньо-зимовий період 2021-2022рр (Протокол № 15/09-21 від 12.10.2021)

13 жовтня 2021 на сайті ГК «Нафтогаз Трейдинг»  було опубліковано проект договору та перелік документів, які необхідно подати  постачальнику для ініціювання переговорної процедури закупівлі. Залишалися відкритим питання щодо можливості реєстрації даних договір Казначейством.

18.10.2021 відбулася нарада за участю представників Міністерства розвитку громад на території України, НАК «Нафтогаз України», ТОВ Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг», ДП «Прозоро», апарату Казначейства. Територіальні органи Казначейства долучалися до наради в режими відеоконференцзв’язку. За результатами наради опрацьовано нагальні питання реєстрації в органах Казначейства бюджетних зобовязань щодо постачання природного газу бюджетними установами та організаціями в 2021-2022 роках на підставі довгострокових договорів у межах бюджетних асигнувань з урахуванням календарного плану до договору.

20.10.2021 з ініціативи та сприяння Всеукраїнської асоціації громад була проведена онлайн нарада щодо прискорення укладання договорів постачання природного газу з бюджетними установами та організаціями за участі представників Міністерства розвитку громад та територій України, НАК «Нафтогаз України» та Державної казначейської служби України.

Наразі пакет документів  зібрано та відправлено на розгляд до ТОВ Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Після підписання сторонами протоколів переговорів через 5 днів (період оскарження) будуть укладені договори на постачання природного газу, після чого розпочнеться процес розпломбування котельні для подальших пуско-налагоджувальних робіт.

Наразі робота ведеться активними темпами для якнайшвидшого вирішення ситуації.

 

Директор                                                  Ігор ЛЕГЕЗА

Переглядів: 204 | Додав: pivnevval | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Yoyvsa  
0
buy atorvastatin 20mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg tablet</a> lipitor medication

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наші проекти
Школа для батьків
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Київський час
Powered by DaysPedia.com
Поточний Час в місті Київ
Нд., 16 Січня
Погода
Погода в Україні
Офіційні сайти
Новини освіти
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz