Вівторок, 2024-03-19, 9:37 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Балівський ліцей Слобожанської селищної ради

ISUO
Меню сайту
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Освітні сайти
Корисні сайти

Головна » 2016 » Жовтень » 31 » Балівська Січ гуде! Районне національно-патріотичне свято в Балівській школі
5:38 PM
Балівська Січ гуде! Районне національно-патріотичне свято в Балівській школі

  З нагоди Дня захисника України та Дня козацької Слави в Балівській школі відбулося національно-патріотичне свято "Балівська Січ", яке мало на меті вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності та територіальної цілісності України, військові традиції і звитягу українського народу, сприяти зміцненню патріотичного духу підростаючого покоління.

  На свято завітали почесні гості: Каміль Юрійович Примаков, заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Любов Олексіївна Біла, заступник голови Дніпровської районної ради, Віктор Геннадійович Шинкевич, депутат Дніпропетровської обласної ради, Лариса Борисівна Сафронова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Дніпровської райдержадміністрації, директори навчальних закладів Дніпровського району, актив Балівської територіальної громади, воїни-учасники АТО - випускники школи.

  Символізуючи варту Балівської Січі, учні школи, одягнені у костюми українських козаків, зустрічали поважних гостей та перевіряли, чи козацького вони роду, чи часом не іншої віри. Тож довелося чоловікам та жінкам навіть перехреститися, пройти сувору перевірку, і тільки потім їх привітно запросили до Січі.

  У святково прибраному фойє під звуки Гімну Балівської шкільної республіки по обидва боки вишикувались учні у вишиванках із синьо-жовтими прапорцями у руках. За давньою традицією зустрічали гостей запашним короваєм.

  Зі словами привітань до присутніх звернувся К.Ю. Примаков. Він сердечно привітав присутніх зі святом, яке увібрало в себе багаті і славні традиції. Зважаючи на те, що в Балівській школі зростають справжні козачата, обласна влада попікулується про їхній фізичний розвиток. У наступному році буде відремонтований спортивний зал, а шкільний стадіон стане надсучасним, зі штучним покриттям, і на його відкриття прибудуть гравці футбольної збірної України.

  Діти привітали мужніх захисників зворушливими віршами, проникливими піснями та щирими посмішками.

  Пам'ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання

  Гостей заапросили до історичного музею Директор школи В.В. Півнєв оглядово ознайомив присутніх з історією створення та основними експозиціями музею, виставкою студії української вишивки. Також гості відвідали інсталяційну композицію учнів школи І ступеня "Козацька республіка".

  Кожен охочий мав змогу взяти участь у майстер-класі петриківського розпису від учасників шкільної художньої студії "Петриківський дивоцвіт" під керівництвом заслуженого майстра народної творчості Валентини Іванівни Міленко.

  Для учасників АТО, випускників школи, що з перших днів антитерористичної операції взяли участь у бойових діях, учні 10-11 класів підготували мультимедійну композицію "Славних прадідів великих правнуки достойні!" К.Ю. Примаков вручив вітальні листи з нагоди Дня захисника України Андрієві Шатраві, Ігореві Єфименку, Віталієві Однорогу, Дмитрові Жиляку.

  Учні Балівської школи прагнуть рівнятись на воїнів-захисників, стати справжніми патріотами своєї Держави.

 

Юлія Чумак

Фотоматеріали

Переглядів: 595 | Додав: alkor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Vgfwnf  
0
lipitor 10mg sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg tablet</a> brand lipitor 80mg

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наші проекти
Школа для батьків
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Київський час
Powered by DaysPedia.com
Поточний Час в місті Київ
Нд., 16 Січня
Погода
Погода в Україні
Офіційні сайти
Новини освіти
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz