П`ятниця, 2024-04-19, 11:39 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Балівський ліцей Слобожанської селищної ради

ISUO
Меню сайту
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Форма входу
Освітні сайти
Корисні сайти

Головна » 2012 » Березень » 20 » 70 років з дня загибелі юних героїв-підпільників
9:21 PM
70 років з дня загибелі юних героїв-підпільників
16 березня 2012 року в школі було відзначено сумну подію - 70 річчя з дня розстрілу нацистськими загарбниками юних підпільників з організації "Винищувачі", яка діяла у 1941-1942 роках на території сіл Попово-Балівка (нині Балівка), Миколаївка, Петриківка, Чаплинка. До складу організації входили наші односельці, колишні учні Попово-Балівської школи: Віктор Нежумиря (керівник організації), Микола Павленко, Гаврило Павленко, Олексій Бондар.
Юні патріоти в період німецької окупації доступними для них методами намагалися протистояти загарбникам: на місцях колишніх боїв збирали кинуту зброю та переховували її, під страхом жорстокої розправи по вечорам слухали радіоприймач і розповсюджували у селах листівки з повідомленнями Радінформбюро, допомагали військовополоненним, що втекли з чаплинського табору, цивільним одягом. Хлопці планували прорив до Червоної армії, яка після Московської битви впритул наблизилась до меж Дніпропетровщини.
Але в березні 1942 року вони були заарештовані і після жорстоких катувань в ніч на 16 березня розстріляні на околиці села Петриківка. Пізніше останки юних героїв були  з почестями перепоховані в селі Червонопартизанське Петриківського району.
В пам'ять про ту трагічну подію в шкільному Музеї історії села Балівка пройшов захід-реквієм "Дніпропетровщина шанує своїх героїв". Екскурсоводами-пошуківцями Олександром Чешенком та Денисом Боднаром були проведені тематичні екскурсії для учнів 1-11 класів "Герої не помирають!" Проникливі слова поезій, що їх прочитали Валентина Лісковська, Артем Бондаренко, Світлана Печенкова, Артем Дорошенко, Аліна Шатрава, Андрій Гаркуша та пісня "Сиві голови" у виконанні Олега Вовчка дійшли до сердець і шкільної малечі, і дорослих старшокласників.
На захід до школи завітали гості: Балівський сільський голова Валерій Петрович Рижак та секретар виконкому сільради Світлана Михайлівна Трикоз. Вони разом зі школярами та учителями вшанували світлу пам'ять юних героїв-підпільників. Зі зверненням до нащадків молодих патріотів виступив сільський голова. Він закликав представників нинішнього покоління балівчан бути гідними пам'яті своїх ровесників, що в далекому 42-му віддали свої молоді життя заради майбутнього нашої Батьківщини.
На завершення заходу Валерій Петрович подякував від імені балівської сільської громади учителю історії, директору Музею історії села Балівка Тетяні Федорівні Півнєвій за її творчу роботу по збереженню історичної спадщини рідного краю і вручив їй грамоту виконкому Балівської сільської ради.
 
Переглядів: 1057 | Додав: alkor | Рейтинг: 4.3/7
Всього коментарів: 2
2 Eytzru  
0
atorvastatin brand <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg brand</a> purchase atorvastatin generic

1 Juzkkw  
0
buy atorvastatin 40mg online <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg for sale</a> atorvastatin 40mg price

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Наші проекти
Школа для батьків
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Київський час
Powered by DaysPedia.com
Поточний Час в місті Київ
Нд., 16 Січня
Погода
Погода в Україні
Офіційні сайти
Новини освіти
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz